PRINT PAGINA

Winterwonderland® Week Mývatn

Verblijf een week op een unieke locatie in de wildernis van Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Vanuit Schiphol vlieg je rechtstreeks naar IJsland. De aankomst op de kleine luchthaven van Akureyri is gelijk al bijzonder, dit is een groot verschil met de luchthavens van Nederland. Met warme kleding en goede schoenen aan stap je in de bus waar de gids je welkom zal heten. Onderweg naar het Mývatn meer zullen er diverse stops worden gemaakt, zorg dus dat je je fototoestel bij de hand hebt. De gids zal in de bus alles vertellen over de natuur en het leven in Noord-IJsland. Bij aankomst in het hotel staat er een soeplunch voor iedereen klaar. Hier krijg je ook verdere uitleg over het verloop van de week. Na een indrukwekkende ochtend is het tijd om in te checken en alvast de sauna van het hotel uit te proberen.

Dag 2

Dag 2 Ontdek de hoogtepunten rondom Mývatn

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt met lokale producten is het tijd om de omgeving verder te ontdekken. De gids neemt je mee langs alle hoogtepunten van Mývatn. Je begint met een soeplunch bij de lokale boerderij. Vanaf het café heb je zelfs uitzicht op de koeien. Natuurlijk is er ook even tijd om met de koeien te knuffelen. Na dit bezoek vervolg je de reis door het lavalandschap. Een van de bekendste lavavelden in Dimmuborgir. Naast de lavavelden zijn er diverse kraters rondom Mývatn. Maak een wandeling over de rand van de Viti krater, waarbij je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Een stop bij Hverir mag natuurlijk niet overgeslagen worden. De borrelende modderpoelen omringd met sneeuw zal je altijd blijven herinneren. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlicht jagen

De dag begint met een sneeuwscootertocht door de omgeving van Myvatn. Voordat je op de scooter stapt, krijg je eerst uitgebreide informatie van de gids. Met twee personen per scooter rijd je langs lavavelden, bevroren moerassen en natuurlijk het bevroren Mývatn meer. De omgeving verandert steeds om je heen en je kijkt je ogen uit. In de avond staat nog een avontuur op de planning: noorderlicht jagen. Samen met de gids ga je naar de best mogelijke plek om het noorderlicht te spotten. Maak je graag foto’s? Neem dan zeker je fotocamera en statief mee. De gids helpt je graag met het instellen van je camera om dit natuurfenomeen vast te leggen. 
Duur sneeuwscootertocht: ca. 1 uur (2 personen/scooter)
Duur noorderlicht fotografietour: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Optionele sneeuwschoenwandeling

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen wat je wilt doen. Er is geen excursie inbegrepen. Een aanrader is een sneeuwschoenwandeling te boeken. Met de sneeuwschoenen kom je op plaatsen die je anders in de winter niet kunt bereiken. Loop over de indrukwekkende lavavelden en houd je camera bij de hand. Geniet in de middag van de sauna van het hotel of geniet van je boek met uitzicht op het Mývatn meer.

Dag 5

Dag 5 Alle vrijheid in Noord-IJsland

Deze dag staat er geen excursie op het programma. Kies daarom zelf voor een mooie excursie. Het is leuk om de dag te starten met een heerlijke ochtendwandeling bij zonsopkomst. Samen met de gids beklim je de krater Hverfjall. De wandeling is maar 3 kilometer lang met 200 hoogtemeters. Het uitzicht van boven is adembenemend! Sluit de dag af met een bezoek aan het bekende Mývatn Nature Baths. Dit is een geothermisch bad wat voornamelijk bekend is onder de locals. Elke avond na werk komt iedereen hier samen om bij te kletsen en een biertje te drinken.

Dag 6

Dag 6 Walvissen spotten vanuit Húsavík

Start de dag met een goed ontbijt, want de dag is goed gevuld vandaag. Met de gids ga je op pad naar het vissersdorp Húsavík. Onderweg stop je bij prachtige zwarte stranden aan de baai van Skjálfandi voordat je in Húsavík aankomt. Deze plaats staat bekend als het walhalla voor het spotten van walvissen. Een boottocht waarbij je opzoek gaat naar de walvissen is daarom ook inbegrepen! Na de boottocht heb je zelf tijd om het dorp Húsavík verder te bekijken, geniet van een lunch met lokale vis of breng een bezoek aan het walvismuseum. Voordat je teruggaat naar Mývatn, maak je eerst nog een stop bij een lokale bierbrouwerij van Húsavík. Ontmoet hier de brouwer en geniet van een lokaal biertje. Eind van de dag kom je terug bij het hotel. Een onvergetelijke ervaring!
Duur programma: ca. 7-8 uur

Dag 7

Dag 7 Optioneel bezoek aan de ijsgrot

De laatste volle dag in IJsland alweer, de tijd vliegt voorbij. Gelukkig kun je vandaag nog deelnemen aan een mooie optionele activiteit. Om de week perfect af te sluiten is het aan te raden om deel te nemen aan de excursie naar de ijsgrot. De rit naar de ijsgrot toe is al indrukwekkend. Het laatste stuk door een lavaveld moet te voet worden afgelegd. De grot is een lavagrot, die inmiddels grotendeels gevuld is met ijs en prachtige ijsformaties. Hier zie je pas goed waarom IJsland het land van vuur en ijs is.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van IJsland. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven. Vol verhalen en prachtige foto’s stap je in het vliegtuig die je terugbrengt naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur