PRINT PAGINA

Winterwonderland® weekend Icelandair Hotel Mývatn

Verblijf een lang weekend midden in de natuur van Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, een kleine luchthaven in het noorden van IJsland. Bij aankomst merk je gelijk dat je in een andere wereld bent terecht gekomen. Na het ophalen van de bagage staat een gids je al op te wachten. Op weg naar je hotel in Mývatn stop je bij verschillende hoogtepunten. Zorg dus alvast voor warme kleding en een opgeladen camera. Na de eerste indrukken staat er een soeplunch klaar in het hotel bij Mývatn. Hier hoor je meer over de excursieplanning voor het weekend.

Dag 2

Dag 2 De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths

De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths

Vandaag ga je de omgeving van Mývatn leren kennen. De gidsen weten alles over de natuur en vertellen je hier graag over. De tocht begint bij een lokale boerderij, waar een eenvoudige lunch klaarstaat. Vanuit het café heb je uitzicht op de koeien in de stal en je merkt direct hoe gepassioneerd de eigenaren zijn over hun bestaan. Na de boerderij is het tijd om verder te rijden door de lavavelden. Er wordt onder andere gestopt bij het bekende lavapark Dimmuborgir, de borrelende modderpoelen van Hverir en de bekende grot van Game of Thrones. Met een bezoek aan Mývatn Nature baths is de dag helemaal compleet.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Duur bezoek Mývatn nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling en noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling en noorderlicht

Tijd voor een actieve wandeling! Op sneeuwschoenen wandel je samen met een lokale gids door de omgeving van Mývatn, naar plekken die je alleen per sneeuwschoenen kunt bereiken. Tijdens het wandelen geniet je van de mooie uitzichten en verhalen van de gids. Vanavond is je laatste kans om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. De gids die alles over het bijzondere natuurfenomeen weet, neemt je mee naar de beste plek en helpt je bij het vastleggen van het Noorderlicht.
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 3-4 uur
Duur Noorderlicht fotografie tour: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Door de gids word je opgehaald bij het hotel en per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht ga je terug naar Schiphol. Je geniet nog lang na van dit bijzondere weekend in winters IJsland. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: