PRINT PAGINA

Winteravontuur Week Fosshotel Mývatn

Actieve winterweek in het noorden van IJsland bomvol excursies

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Het avontuur kan beginnen. Na het enorm uitkijken naar deze reis sta je eindelijk op IJslandse bodem. Je komt aan op het kleine vliegveld van Akureyri waar de gids al op je te wachten staat. Tijdens de transfer naar jouw accommodatie in Mývatn worden er stops gemaakt bij diverse highlights. Onder andere bij de prachtige Goðafoss waterval. Het eerste 'wauw' moment van de reis. Maak gebruik van het feit dat de gids alles over de omgeving weet en laat je inspireren door zijn verhalen. Bij aankomst in Mývatn staat er een soeplunch voor je klaar in het hotel en ontvang je meer informatie over de invulling van de week. 

Dag 2

Dag 2 Een magische dag

Een magische dag

De dag begint vandaag wat eerder dan je misschien gewend bent. Je gaat namelijk de zonsopgang bekijken vanaf een van de best bewaarde kraters ter wereld. De wandeling naar boven is niet moeilijk en op de top kun je een rondje lopen. Je geniet van een zonsopgang die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Met het bevroren meer aan de ene kant en de besneeuwde highlands aan de andere kant weet je niet waar je kijken moet. De rest van de dag is geheel ter eigen invulling. Ga zelf op pad in de omgeving of kies een van de vele optionele excursies.
Duur zonsopkomstwandeling: ca. 2,5 - 3,5 uur

Dag 3

Dag 3 Op zoek naar walvissen

Op zoek naar walvissen

Vandaag ga je op pad buiten Mývatn. Je wordt meegenomen naar het lieflijke dorpje Húsavik dat bekend staat als dé plek voor het spotten van walvissen. Je met een traditionele eikenboot ga je op zoek naar deze bijzondere dieren. Houd de camera gereed want er kan er zomaar een walvis naast je opduiken. Na de boottocht heb je vrije tijd in het dorp om een lunch te nuttigen of het walvis museum te bezoeken. Op de terugweg ga je naar de lokale brouwerij waar je de brouwer ontmoet en een lokaal drankje kunt proeven. Geniet tijdens de rit terug naar Mývatn van de adembenemende uitzichten van de kustroute. 
Duur programma: ca. 7-8 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscooter tocht en noorderlicht spotten

Sneeuwscooter tocht en noorderlicht spotten

Maak je je klaar voor een stoere tocht op de sneeuwscooter. Nog nooit op een sneeuwscooter gereden? Geen zorgen. De gids zal je uitleggen hoe alles werkt. 's Avonds staat de noorderlicht tour op het programma. Wordt dit de eerste keer of heb je dit magische natuurfenomeen al eerder mogen aanschouwen? Neem gerust je camera mee met deze excursie, de gids helpt je graag om de perfecte foto te maken. 
Duur sneeuwscooter safari: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Duur noorderlichttour: ca. 2,5-3 uur

Dag 5

Dag 5 Dettifoss waterval

Dettifoss waterval

Via het opstapje spring je de superjeep in die je zal vervoeren naar de krachtigste waterval van Europa; Dettifoss. Je rijdt over een route waar je normaal gesproken niet kunt komen, mits het weer dit toelaat. Het ruige landschap is als een compleet andere wereld. Nu al is het een bijzondere ervaring. Aangekomen bij de waterval sta je versteld van de kracht van de 100 meter brede waterval. Je hebt vast en zeker al eens een waterval bezocht, maar dit is wel een heel indrukwekkende.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 6

Dag 6 Onvergetelijke dag in Mývatn

Onvergetelijke dag in Mývatn

Vandaag ga je alle hoogtepunten van Mývatn ontdekken. Je gaat op pad met een lokale gids die de omgeving van binnen en van buiten kent. De trots en enthousiasme zijn aanstekelijk. Schroom dus ook niet om al je brandende vragen te stellen. Tijdens de tour wandel je over het Höfdi schiereiland, beklim je de Víti krater en lunch je (op eigen gelegenheid) in het beste restaurant van Mývatn, Vogafjós Farm Resort. Een stop bij Dimmuborgir wordt natuurlijk niet overgeslagen.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Noord-IJsland

Vrije dag in Noord-IJsland

De laatste dag mag jij zelf bepalen wat je gaat doen. Is het sneeuwscooteren goed bevallen? Ga dan de wildernis in en race door de mooiste natuurgebieden van de omgeving. Wil je het vandaag wat rustiger aan doen en alle indrukken op je in laten werken? Neem dan een duik in Mývatn Nature Baths en komt tot rust in de sauna. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen vandaag.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt er aan elke droomreis een einde, zo ook aan deze. Na het ontbijt word je per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri waar het vliegtuig al klaarstaat. Dit was toch echt wel een once in a lifetime belevenis!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: