PRINT PAGINA

Van de gebaande paden in Noord-IJsland

Treed van de gebaande paden op sneeuwschoenen in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Je strikt de veters van je wandelschoenen, checkt nog voor de laatste keer of je je paspoort bij je hebt en vertrekt dan naar Schiphol waar de reis begint. Vanuit het vliegtuig word je al verwend met prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en bevroren wateren. In nog geen drie uur zet je voet op IJslandse bodem. Het kleine witte gebouw in de verte is de luchthaven en je beseft je dat je in een totaal andere wereld bent beland. Vandaag mag je de dag naar wens invullen. Ga bijvoorbeeld mee op een comfortabele boot en start je zoektocht naar walvissen. Houd je camera gereed want er kan er zo een vin voor je omhoog komen. Ga je vanavond op jacht naar het noorderlicht? Overnachting in Hrafninn Guesthouse.

Dag 2

Dag 2 Hrísey eiland

Een unieke dag met een winterwandeling van ongeveer 5km op een eiland middenin het fjord. Met kleine tennisrackets onder je schoenen wandel je langs kliffen en rotsen met bergachtige landschappen om je heen. Met de ferry keer je terug naar het vasteland waar je luncht in een lokaal eethuisje in een vissersdorp. De beste vissoep van IJsland wordt hier geserveerd. Overnachting in Hrafninn Guesthouse.
Duur programma: ca. 8 uur

Dag 3

Dag 3 Mývatn & omgeving

Vandaag staat er een daguitstap op het programma naar de oorsprong van IJsland. Mývatn ligt op de riftzone, een geothermisch en vulkanisch actief gebied. In de winter is dit gebied als een landschap uit een sprookje. Je ziet de hoogtepunten van het noorden in een of twee wandelingen van een uur. Je bezoekt onder meer de Goðafoss waterval, pseudokraters en Dimmuborgir nationaal park. De middag wordt afgesloten zoals de lokale bevolking dat doet: in de Mývatn Nature Baths. Overnachting in Hrafninn Guesthouse.
Duur programma: ca. 9 uur

Dag 4

Dag 4 Arctische kustroute naar Siglufjörður

Je gaat op ontdekking in een nieuwe omgeving. Langs een bevroren meer in een verlaten fjord maak je een prachtige winterwandeling. Tijdens de winter is het hier zo stil dat je je even alleen op de wereld voelt. Je bezoekt Siglufjörður dat vroeger tijdens de haringvisserij de meest bedrijvige vissersstad van IJsland was. Tijdens de lunch maak je kennis met een typisch IJslandse proeverij en een oud postkantoor. Ga vanavond nog een laatste keer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Hrafninn Guesthouse.
Duur programma: ca. 8 uur

Dag 5

Dag 5 Tijd om naar huis te gaan

De dagen zijn voorbij gevlogen. Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Na het heerlijke ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Akureyri voor de directe vlucht terug naar huis. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur