PRINT PAGINA

Kids Week Sel Hotel Mývatn

Heerlijke actieve winterweek met het gezin in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Vanuit het vliegtuig geniet je al van het eerste prachtige uitzicht van IJsland. Na een directe vlucht van Amsterdam naar Akureyri bevind je je in een heel andere wereld. Je komt aan in een kleine aankomsthal met één bagageband waar de gids op je staat te wachten. Je wordt gelijk overgoten met de IJslandse gastvrijheid en schoonheid. Op weg naar Mývatn zal je stoppen bij de Goðafoss waterval en besef je dat je je op IJslandse grond bevindt. Een heerlijke soeplunch staat bij aankomst in Mývatn voor je klaar en krijg je meer informatie over de excursieplanning van deze week.

Dag 2

Dag 2 Paardrijden over bevroren meren

Vandaag test je je rij skills op echte IJslandse paarden. Je maakt een tocht zoals je dat waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gedaan, namelijk over een bevroren meer. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je er doorheen zakt. Het ijs kan heel veel hebben. Je bezoekt een boerderij waarbij je kennis zal maken met de lokale paardenhouders die je meer vertellen over hoe belangrijk de paarden vroeger waren voor de IJslandse bevolking. Laat je meenemen op avontuur en verplaats je zoals de echte IJslander dat vroeger deed. Je sluit je dag af met een bezoek aan Mývatn Nature Baths, waar je een warme duik neemt.
Duur Paardrijden: ca. 1,5-2 uur
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten aan de Arctische kust

Een bijzondere ervaring om met het hele gezin te delen, walvissen spotten! Vandaag verlaat je Mývatn en rijd je richting het vissersdorpje Húsavík. Onderweg kijk je je ogen uit. Aangekomen in Húsavík ga je aan boord van een traditionele eikenboot en op zoek naar walvissen. Houd je camera in de aanslag! Na de boottocht is er vrije tijd om in het dorpje te lunchen of een bezoek te brengen aan het walvissen museum. Hier kun je naast het skelet van een levensgrote walvis staan.
Duur programma: ca. 7-8 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in winterwonderland

Vandaag staan er geen excursies op het programma en kun je zelf op ontdekkingstocht gaan. Maak een wandeling door de omgeving of kies ervoor terug te gaan naar de Nature Baths om te relaxen en alle indrukken van afgelopen dagen even te laten bezinken. Bruis je nog van de energie? Boek dan een van de gave excursies zoals de noorderlicht fotografie tour. Zo maak je de reis nóg magischer

Dag 5

Dag 5 Bezoek de husky’s

Je wordt met liefde en enthousiast geblaf verwelkomt door de husky honden op de huskyboerderij. Maak kennis met de verschillende honden en je merkt meteen dat ze erg van knuffelen houden. De verzorgers vertellen je alles over het leven op de huskyboerderij en uiteraard nemen zij je mee op een korte huskytocht. Hijgende honden trekken je vooruit door de adembenemende omgeving. De vrijheid die je zal ervaren is onbeschrijflijk.
Duur programma: ca. 2-2,5 uur 

Dag 6

Dag 6 De parels en hoogtepunten van Mývatn

Mývatn heeft enorm veel moois te bieden dat je vandaag gaat ontdekken. Met een enthousiaste lokale gids ga je de highlights bezoeken en ontdek je waarom lokale mensen vaak na het studeren weer terugkeren naar Mývatn. Je loopt door de lavavelden en gaat de borrelende modderpoelen van dichtbij bekijken. Hoe kan het toch dat er overal stoom uit de aarde komt? Je geniet tussendoor van een heerlijke soeplunch gemaakt van lokale producten en geserveerd op een unieke locatie.
Duur programma: ca.4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Een dag op avontuur

De laatste dag om te genieten van het mooie IJsland. Op zoek naar actie? Boek de excursie naar de Dettifoss waterval, de krachtigste waterval van Europa. Met een superjeep betreed je de route door het sneeuwlandschap die leidt naar drie watervallen. Je bevindt je in een compleet andere wereld, een absolute must bij een bezoek aan IJsland. 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Wat heb je veel gezien en meegemaakt deze week. Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt word je met de transfer terug gebracht naar de luchthaven van Akureyri waar het vliegtuig klaar staat voor de vlucht naar Schiphol Airport. Na ongeveer 3 uurtjes vliegen vertrek je met een koffer vol mooie herinneringen van het vliegveld naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: