Noorderlichtspecial Luosto en Salla fly & drive

Een week lang genieten van de natuurpracht, rust, de eerste herfstkleuren én het eerste noorderlicht? Wij hebben voor jou het volgende gereserveerd: een stoel op een rechtstreekse vlucht naar de poolcirkel, een eigen huurauto, een boomstamcabin met sauna in Luosto en een Wilderness Lodge met jacuzzi in Salla. De vier diners zijn al geregeld, waarbij je zelfs tweemaal op een zeer unieke locatie gaat eten. Met de gratis Noorderlicht app ben je elke avond goed op de hoogte van de noorderlichtkansen. Overdag heb jij zelf de vrijheid om met je eigen auto op pad te gaan.

Je 8-daagse Noorderlichtspecial Luosto en Salla fly & drive in het kort:
Je vliegt op 30 augustus of 6 september 2023 rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Bij aankomst op de poolcirkel voel je direct de rustgevende energie van Lapland. Met je eigen VW Golf rijd je op je eigen tempo naar Luosto, waar je de komende 4 nachten verblijft in een privé boomstam-cabin. Geniet van de prachtige wandelroutes naar de top van Luostotunturi of de Lampivaara, bezoek de amethistmijn en maak dagtochten naar de Isokuru canyon. Na 4 nachten verhuis je naar de prachtig gelegen Wilderness Lodges in Salla Wilderness Park, waar je 3 nachten verblijft. Bewonder het noorderlicht vanuit je jacuzzi en geniet van rendierbijeenkomsten en zalmgrills. Dagelijks ontbijt en diner zijn inbegrepen in Salla Wilderness Park.
 
Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in een bungalow met sauna in Luosto op basis van logies & ontbijt en 1 diner op de rendierboerderij
 • 3 nachten in een Wilderness Lodge met sauna en jacuzzi in Sallatunturi op basis van halfpension
 
Extra's bij je reis

Highlights

 • Speciaal programma bij Jaakkola rendierboerderij incl. diner in kota (ca. 2,5 uur)
 • Verblijf in Wildernesss Lodge met sauna en jacuzzi in Sallatunturi
 • Je eigen vuurtje maken in de laavu voor een picknicklunch
 • Goede noorderlichtkansen bij positieve temperaturen
 • Noorderlicht jagen in omgeving Luosto of Sallatunturi
 • Speciaal rendierprogramma in Sallatunturi (ca. 2 uur)
 • Verblijf in boomstam-cabin in Luosto met sauna
 • Zalm eten bij het open vuur in Sallatunturi
 • Eigen huurauto tijdens je verblijf
 • Prachtige wandelroutes
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies & ontbijt incl. 4x diner
 • Augustus & september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
jacqueline-v-noord-europa

Jacqueline Verbeek

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Salla Wilderness Lodges

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtspecial Luosto en Salla fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om je dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je haa...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je haalt jouw huurauto op en gaat op pad. Dichtbij de luchthaven bevindt zich het Santa Claus Village “Kerstmansdorp”. In deze bijzonder commerciële setting heb je de mogelijkheid om al je kerstkaarten versturen met een officiële Kerstmanstempel, maar ook om al wat Lapse souvenirs en een broodje te kopen. Je vervolgt de reis naar het dorpje Luosto. Na ca. 1,5 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Luosto. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Je bepaalt zelf waar je gaat dineren vanavond. Maak in de middag alvast een wandeling achter het hotel, zodat je perfect voorbereid bent om vanavond wanneer het noorderlicht plots verschijnt snel de juiste observatieplek te vinden.
Transfer Rovaniemi - Luosto: ca. 113 km, ca. 1,5 uur rijden
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Vrije dag én Jaakkola rendierboerderij

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur of ga je...

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur of ga je met je huurwagen op pad? Zorg dat je niet te laat terug bent, want je bent vanavond welkom bij Jaakkola rendierboerderij waar rendierhoudster Anu jou een verrukkelijk diner aanbiedt. De avond begint met een heerlijke raapsoep, langzaam gegaarde zalm en zelfgebakken brood gevolgd door rendierstoof en aardappelpuree. Na het hoofdgerecht kun je je eigen pannenkoek bakken, deze wordt geserveerd met bergbraambessen en slagroom. Onder het genot van een zoet dessert luister je naar de verhalen van Anu. Ook heb je de mogelijkheid om de rendieren van Anu te voederen. Terug in Luosto sluit je de avond hopelijk af met een mooie noorderlichtshow.
Rijafstand Luosto – Jaakkola rendierboerderij: ca. 13 km | ca. 15 min. rijden
Duur Jaakkola programma: ca. 2,5 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Jouw dag in Luosto en omgeving

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Je zu...

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Je zult de eerste herfstkleuren al zien ontstaan op de mossen en de berken, en dat gecombineerd met de imponerende stilte en waanzinnig weidse uitzichten vanaf de heuvel, zul je als snel volledig tot rust komen. Je maakt vast een paar geweldige wandelingen of gaat al met de huurwagen op pad. Je zult vooraf of ter plaatse diverse tips voor ontvangen. Je kunt dineren op jouw zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in het hotel, en – indien de condities gunstig zijn – kun je hopelijk gaan noorderlichtjagen in de omgeving van Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Jouw dag in Luosto en omgeving

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hot...

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met je huurauto op avontuur te gaan. Misschien wil je het goudzoekersdorpje Tankavaara bezoeken (ca. 1,5 uur rijden vanaf Luosto) of rij je naar de kabelbaan van Pyhä om naar de top van de Pyhätunturi te gaan? Of ga je heerlijk wandelen in het Pyhä-Luosto National Park? Dineren doe je weer op jouw zelfgekozen locatie, met misschien later op de avond noorderlicht?
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar Salla Wilderness Park

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van jouw booms...

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van jouw boomstam-cabin en onze vrienden in Luosto. Maar wees niet getreurd; je gaat vandaag nieuwe vrienden maken in Sallatunturi. Bij het Salla Wilderness Park neem je intrek in één van de fantastisch gelegen Salla Wilderness Lodges, met eigen sauna en jacuzzi. Je dineert in het restaurant van Salla Wilderness Park en overnacht in je privé lodge, waarin je – dankzij de glazen wand – een geweldig uitzicht hebt op de Noordelijke hemel om het noorderlicht vanuit je bed te zien dansen.
Rijafstand Luosto – Sallatunturi: ca. 150 km | ca. 2 uur rijden
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Rendierprogramma en zalm grillen

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Salla Wilderness Park maak je weer je plannen voor deze dag. E...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Salla Wilderness Park maak je weer je plannen voor deze dag. Er zijn verschillende wandelroutes in Sallatunturi en het nabijgelegen Nationaal Park of je huurt een mountainbike. We zijn aan het einde van de middag welkom in het Wilderness Park om samen met een lokale gids de rendieren in het bos bijeen te roepen. Aansluitend geniet je bij het open vuur van een heerlijke zalmmoot; langzaam gegaard op een houten plaat bij het vuur. Dineren doe je in het Salla Wilderness Park met aansluitend hopelijk het noorderlicht.

Duur programma: ca. 2-3 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Haal vandaag nog het maximale uit jouw laatste volle dag in Lapland. Rij bijvoorbeeld naar het ...

Haal vandaag nog het maximale uit jouw laatste volle dag in Lapland. Rij bijvoorbeeld naar het Oulanka National Park (ca. 1 uur rijden) voor een prachtige wandelroute langs stroomversnellingen en imponerende uitzichten. Je zou ook nog een optionele kanotocht bij Sallatunturi kunnen boeken. Na het diner is het tijd voor de laatste kans op het noorderlicht. Misschien heel passend vanuit je eigen jacuzzi?  
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt bij het Wilderness Park rij je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechts...

Na het ontbijt bij het Wilderness Park rij je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Sallatunturi – Rovaniemi: ca. 156 km | ca. 2 uur rijden.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Vrije dag én Jaakkola rendierboerderij
Dag 3 Jouw dag in Luosto en omgeving
Dag 4 Jouw dag in Luosto en omgeving
Dag 5 Naar Salla Wilderness Park
Dag 6 Rendierprogramma en zalm grillen
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2615 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.445 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  noorderlicht-break-fly-drive-header-thumb
 • Kleurrijk avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

  ruska-in-de-nationale-parken-header-thumb