Duizend bevroren meren fly & drive

Een verrassende fly & drive rondreis in de winter van Zuid-Finland

duizend-bevroren-meren-flydrive-header

Duizend bevroren meren

Het zuiden van Finland is bedekt met heel veel meren. Niet voor niets wordt Finland het ‘land van duizend meren’ genoemd. In de winter zijn al deze meren bevroren en is het de perfecte locatie als u van schaatsen houdt. Zo kunt u hier schaatsen op één van de langste natuurijs schaatsroutes van Finland. Maar uiteraard heeft Zuid-Finland veel meer te bieden. Maak bijvoorbeeld prachtige wandelingen door het winterse landschap. Na een actieve dag geniet u van de sauna in uw eigen bungalow of in de spa bij het verblijf in het hotel. Na uw dagen midden in de natuur, reist u door naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. U heeft alle tijd om deze prachtige stad te ontdekken en merkt al snel waarom het de bijnaam ‘The White City of the North’ heeft! 

Uw rondreis Duizend bevroren meren in het kort 
Na aankomst in Helsinki staat uw huurauto al voor u klaar. Met uw huurauto reist u naar het merengebied van Finland. U verblijft de eerste 3 nachten in en bungalow met een privé sauna bij Harjun Portti. Deze accommodatie is gelegen aan het Saimaa meer, vanwaar u verschillende routes kunt schaatsen. In totaal is er ruim 15 kilometer aan schaatsroutes uitgezet over de diverse bevroren meren. Heeft u geen eigen schaatsen? Geen probleem, één dag schaatshuur is al inclusief bij deze winterreis. Na Harjun Portti rijdt u via Savonlinna naar Järvisydän, een prachtige weg dwars door het merengebied. U verblijft hier in een middeleeuws uitziend hotel met prachtige spa. Bij dit verblijf is een excursie naar Linnansaari National Park al voor u geregeld. Toegang tot de spa is eenmaal inbegrepen. Na twee nachten op deze prachtige locatie in de bossen te hebben verbleven, verlaat u het merengebied en rijdt u terug naar Helsinki. De laatste twee nachten verblijft u in Radisson Blu Hotel Espoo, gelegen aan de rand van Helsinki. Tijdens een bezoek aan het trendy centrum van de hoofdstad kunt u gewoon uw auto bij het hotel laten staan en gebruik maken van de metro. Heeft u nog geen genoeg gekregen van de natuur, bezoek dan het Nuuksio National Park. 

Verzorging
U verblijft:

 • 3 nachten in Harjun Portti in een bungalow met privé sauna en douche en toilet op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Järvisydän in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Radisson Blu Hotel Espoo in een 2-persoonskamer op basis logies & ontbijt
 

Met eigen auto?
Wilt u deze reis liever met eigen auto maken? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Highlights

 • Schaatsen midden in het merengebied
 • Bungalow met privé sauna
 • Sneeuwschoenwandelen en langlaufen op Punkaharju heuvelrug
 • Järvisydän Spa
 • Winteravontuur naar Linnansaari National Park
 • Trendy Helsinki en Nuuksio National Park
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & Drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisette-k-lapland

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Duizend bevroren meren fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Finland reis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie wordt na aankomst bekend gemaakt. Verder bent u in Finland vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Scandinavië

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol arriveert u in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Daar s...

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol arriveert u in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Daar staat uw huurauto voor u klaar. U rijdt op eigen tempo naar uw eerste accommodatie Harjun Portti in Punkaharju. Geniet onderweg van de winterse omgeving en de bevroren meren. Bij aankomst wordt u verwelkomd door Markku en familie Kaskinen. U zult zich hier direct thuis voelen in uw eigen bungalow. Geniet vanmiddag van uw eigen sauna of ontdek de omgeving. Overnachting in Harjun Portti.
Rijafstand luchthaven Helsinki - Harjun Portti: ca. 360 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Schaatsen op natuurijs in Finland

Na een lekker Scandinavische ontbijt heeft u de hele dag om de bevroren meren in de omgeving te ontd...

Na een lekker Scandinavische ontbijt heeft u de hele dag om de bevroren meren in de omgeving te ontdekken. U ervaart hier de rust en de frisse lucht van al het natuurschoon om u heen. Schaatshuur voor deze dag is al inbegrepen. Bij het ophalen van de schaatsen krijgt u ook tips voor de beste route. Mocht er door weersomstandigheden niet geschaatst kunnen worden dan kunt u de schaatsen ruilen voor sneeuwschoenen of langlaufski’s. Geniet na een intensieve dag in Finland weer van uw sauna. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenen of langlaufen op Punkaharju

Vandaag start u de dag weer met een uitgebreid Scandinavische ontbijt. Na het ontbijt heeft u alle v...

Vandaag start u de dag weer met een uitgebreid Scandinavische ontbijt. Na het ontbijt heeft u alle vrijheid om actief te zijn. Wilt u nog een dag schaatsen of verkent u liever de heuvelrug van Punkaharju met de sneeuwschoenen of met langlaufski’s? De keus is geheel aan u. Laat u zich vooral ter plaatse informeren over alle mogelijkheden. De Punkaharju heuvelrug is één van de meest bekende Finse landschappen. Het is vrij gemakkelijk om de heuvelrug te verkennen. De goed gemarkeerde routes en paden gaan kriskras door de Punkaharju. Geen wonder dat mensen hier al eeuwenlang naar dit gebied terugkeren! Als extra kunt u een bezoek brengen aan het museum Lusto. In dit museum leert u alles over de Finse bossen. Vraag de receptie voor meer tips! Toon minder

Toon meer

Dag 4 Via Savonlinna naar Järvisydän

Na het laatste ontbijt bij Harjun Portti verlaat u de heuvelruggen en rijdt naar Järvisydä...

Na het laatste ontbijt bij Harjun Portti verlaat u de heuvelruggen en rijdt naar Järvisydän. De afstand is ongeveer anderhalf uur, maar we raden u aan om onderweg een mooie rondwandeling in Savonlinna te maken. Savonlinna is wereldberoemd door het kasteel Olavinlinna. Dit kasteel is gebouwd in 1475, om de instabiele grens van het Zweedse koninkrijk en het Russische tsarenrijk te beschermen. Bij aankomst zult u verrast zijn door het hotel. Het hotel is nieuw sinds 2015, maar binnen voelt alles authentiek aan en u ziet de lange geschiedenis van het resort. Extra bij uw verblijf is eenmaal gratis toegang tot de lakespa. Er zijn verschillende sauna’s en een zwembad. Wilt u graag de Finse traditie ondergaan, neem dan na de sauna een dip in het wak in het ijs van het bijgelegen meer. U overnacht in Järvisydän.
Rijafstand Harjun Portti - Järvisydän: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Winteravontuur in Linnansaari National Park

U start de dag met het ontbijt en maakt u kennis met de gids. Samen met de gids maakt u een tocht na...

U start de dag met het ontbijt en maakt u kennis met de gids. Samen met de gids maakt u een tocht naar het Linnansaari National Park. Met schaatsen, ski’s, sneeuwschoenen of een stepslede steekt u de bevroren wateren over naar het Kaarnetsaari eiland. Wanneer u op het eiland bent aangekomen kunt u een sneeuwschoenwandeling maken of kunt u kennis maken met het ijsvissen. Geniet na alle activiteiten van een soep bij het kampvuur of in het hoofdgebouw op het eiland. In het hoofdgebouw op Kaarnetsaari kunt u ook een mooie expositie van natuurfoto’s en een video bezichtigen. U overnacht in Järvisydän.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Mikkeli en Lahti terug naar het zuiden

Na het ontbijt is het tijd om het merengebied van Finland te verlaten. U rijdt door Mikkeli en langs...

Na het ontbijt is het tijd om het merengebied van Finland te verlaten. U rijdt door Mikkeli en langs Lahti richting Helsinki. Lahti is één van de belangrijkste plaatsen in het zuiden en bekend door het skispringen. In februari 2017 werden de wereldkampioenschappen FIS Ski-Jumping hier gehouden. De 3 grote springschansen (de hoogste is ruim 120 meter) zijn samen met het nabijgelegen skimuseum de moeite waard om te bezoeken. Het skimuseum was voor de wereldkampioenschappen helemaal gerenoveerd. Tevens staat hier een standbeeld van de voetballer Jari Litmanen, die uit Lahti komt. In het centrum van Lahti kunt u een wandeling langs de haven en het Sibelius muziekhuis maken. Eindig uw wandeling met een warme kop chocomel in één van de leuke havencafés. Aan het eind van de middag komt u aan in Radisson Blu Hotel Espoo, gelegen aan de rand van Helsinki. Na het inchecken kunt u ervoor kiezen om bij het hotel te eten of de metro te nemen naar het centrum van Helsinki. U overnacht in Radisson Blu Hotel Espoo.
Rijafstand Järvisydän - Radisson Blu Hotel Espoo: ca. 328 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Ontdek hoofdstad Helsinki

Na een uitgebreid Scandinavische ontbijtbuffet heeft u een volle dag om Helsinki te ontdekken. U kun...

Na een uitgebreid Scandinavische ontbijtbuffet heeft u een volle dag om Helsinki te ontdekken. U kunt uw auto bij het hotel laten staan en de metro nemen naar het centrum van de hoofdstad van Finland. Bent u op zoek naar Scandinavisch design, bezoek dan zeker het Design District. Wilt u liever de lokale visgerechten proeven, ga dan naar de markthallen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Oespenski kathedraal en Suomenlinna vesting. Wilt u liever nog meer natuur zien, rijd dan met uw auto naar Nuuksio National Park, gelegen op ongeveer 25 kilometer van Helsinki. Dit is de plek waar de lokale bevolking van Helsinki heen gaat om de drukte van de stad te ontvluchten. Overnachting in Radisson Blu Hotel Espoo. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas zit na het ontbijt uw reis in Zuid-Finland er alweer op. U levert uw huurauto in bij de lucht...

Helaas zit na het ontbijt uw reis in Zuid-Finland er alweer op. U levert uw huurauto in bij de luchthaven van Helsinki. Vol belevenissen, ervaringen en foto’s stapt u in het vliegtuig terug naar Nederland.
Rijafstand Radisson Blu Hotel Espoo - luchthaven Helsinki: ca. 25 km | ca. 30 minuten
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Scandinavië
Dag 2 Schaatsen op natuurijs in Finland
Dag 3 Sneeuwschoenen of langlaufen op Punkaharju
Dag 4 Via Savonlinna naar Järvisydän
Dag 5 Winteravontuur in Linnansaari National Park
Dag 6 Via Mikkeli en Lahti terug naar het zuiden
Dag 7 Ontdek hoofdstad Helsinki
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Holiday Resort Harjun Portti

Verblijf in Hotel & Spa Järvisydän

Verblijf in Radisson Blu Hotel Espoo

Op de kaart

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Helsinki
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol