PRINT PAGINA

Ontdek Yukon & Alaska

Bewonder de gletsjers van Alaska en ontdek het stille 'larger than life' Yukon Territory

Dag 1

Dag 1 Aankomst Vancouver

Aankomst Vancouver

Voordat je in Yukon aan kan komen, vlieg je eerst naar Vancouver. Hier kom je begin van de avond (lokale tijd) aan. Ga met de airport shuttle naar het hotel en rust uit voordat morgen het avontuur echt start.
Overnachting in Vancouver

Dag 2

Dag 2 Wekom in Yukon

Wekom in Yukon

Start de dag rustig op, begin van de middag vlieg je door naar Whitehorse. De hoofdstad van de regio. Haal bij de luchthaven je huurauto op en rijd naar Whitehorse. Bezoek in de middag alvast het visitor centre om de eerste informatie te krijgen van de regio.
Overnachting in Whitehorse

Dag 3

Dag 3 White Pass

White Pass

Geniet in de morgen van het ontbijt, voordat je op pad gaat. Neem genoeg tijd vandaag, want er is veel te zien.  De route vandaag gaat via de Klondike Highway richting Carcross. Vanaf daar start de prachtie White Pass, waarbij je de grens naar VS passeert. Stop onderweg bij Carcross dessert, Tagosh Lake en Emerald Lake. De route eindigt vandaag in Skagway. Ten tijde van de goldrush kwamen vele duizenden goudzoekers in Skagway aan land, die vervolgens met al hun bagage over de White Pass dienden te klimmen. Overnachting in Skagway.
Rijafstand Whitehorse – Skagway: ca. 180 km | ca. 3 uur 

Dag 4

Dag 4 Richting Kluane National Park

Richting Kluane National Park

De dag start met een ferryovertocht naar Haines. Let onderweg goed op, want wie weet spot je wel een walvis. Het uitzicht op de fjorden is in ieder geval spectaculair. Vanaf haines reis je verder richting het noorden. Je passeert onderweg Klukshu, een kleine visserdorp waar ook veel zomerkampen worden georganiseerd. Net voor je aankomst bij Kluane National Park passeer je Chilkat Bald Eagle preserve. Spot je de indrukwekkende arenden?
Overnachting Haines Junction.
Rijafstand Skagway-Haines Junction: ca. 270 km | ca. 5 uur (inclusief 1 uur ferry)

Dag 5

Dag 5 Kluane National Park

Kluane National Park

Vandaag heb je alle tijd om Kluane National Park te bezoeken. Het park is een indrukwekkend natuurgebied met bergen, meren, rivieren en bossen. Daarbij heeft Kluane het grootste non-polaire gletsjergebied ter wereld dat tevens een UNESCO Heritage site is.
Overnachting Haines Junction

Dag 6

Dag 6 Dog Mushing hoofdstad

Dog Mushing hoofdstad

Het is helaas alweer tijd om Kluane National Park te verlaten. Gelukkig rijd je in de ochtend nog langs het park, waarbij je bij Baever weer de grange naar de VS oversteekt. Heel de dag rijd je over de Alaska Canada Highway (Hwy 1). Deze ‘Alcan’ werd tijden de tweede wereldoorlog aangelegd door de Canadezen en Amerikanen om de Amerikaanse troepen makkelijker naar Alaska te kunnen brengen. Let onderweg goed op of je een eland of beer tegenkomt.
Vannacht verblij je in Tok, ook wel de ‘Dog Mushing hoofdstad van Alaska’ genoemd.
Rijafstand Haines Junction - Tok: ca. 470 km | ca.6 uur 

Dag 7

Dag 7 Gletsjers

Gletsjers

Een heerlijke rit staat er vandaag op het programma. Je reist vandaag richting de kust van Alaska. Onderweg passeer je diverse gletsjers die je vanaf de weg kan zien. Blijf ook vandaag weer dieren spotten, want er is nog steeds kans om een eland of een beer te zien.
Rijafstand Tok – Palmer: ca. 440 km | ca. 5,5 uur
 

Dag 8

Dag 8 Chugagh State Park

Chugagh State Park

Vandaag zak je verder af naar het zuiden. De afstand is iets korter. Het is daarom aan te raden om een stop te maken in Chagach State Park. Heerlijk om daar de benen te strekken en een picknick te doen. In dit park kan je beren, wolven en elanden spotten. Overnachting in Seward.
Rijafstand Palmer- Seward: ca. 270 km | ca. 3,5 uur 

Dag 9

Dag 9 Exit Glacier

Exit Glacier

Neem vandaag alle tijd om de omgeving te ontdekken. Ga naar het Kenai Fjords National park waar ook de Exit Glacier is. De Exit Glacier is de enige gletsjer in het park waar je naartoe kan wandelen. Verder zijn er volop mogelijkheden om te wandleen en te kajakken in de omgeving.
Overnachting in Seward

Dag 10

Dag 10 Kenai schiereiland

Kenai schiereiland

Pak vandaag de koffers in en rij naar de andere kant van het Kenai schiereiland over de Sterling Highway. Je verblijft de komende twee nachten in Homer. Homer wordt wel de heilbothoofdstad van de wereld genomen. Het is een plaats met een artistieke sfeer en goede restaurants. Zin in een stop onderweg? Maak dan een stop rondom Soldotna en ga opzoek naar de zeearenden.
Rijafstand Seward - Homer: ca. 270 km | ca. 4 uur 

Dag 11

Dag 11 Beren

Beren

Van juni tot september staat Homer in het teken van de beren. De regio is namelijk bekend om de zalmtrek in de nabijgelegen rivieren. En op de zalmen komen natuurlijk de beren af. Wil je nog een spectaculairdere ervaring, ga dan met een vliegtuigje voor een dagexcursie naar Katmai National park & Preserve om beren te zien.
Overnachting in Homer

Dag 12

Dag 12 Anchorage

Anchorage

De weg vervolgt zich vandaag weer noordwaarts. We laten even kort de natuur voor wat het is en komen weer onder de mensen in Anchorage. In Anchorage kan je winkelen, fietsen in de verschillende parken of musea bezoeken, zoals het Anchorage museum en Alaska Native Haritage center. Een aanrader is de Alyeska Aerial Tram naar boven nemen om te genieten van het mooie uitzicht. Overnachting in Anchorage
Rijafstand Homer - Anchorage: ca. 360 km | ca. 5 uur 

Dag 13

Dag 13 Mount Denali

Mount Denali

Een korte rit vandaag. Geniet in de ochtend nog van de stad voordat je doorreist naar de volgende locatie. Vanavond overnacht je in Talkeetna. Talkeetna is een historisch dorp dat aan de voet ligt van Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika.
Rijafstand Anchorage - Talkeetna: ca. 185 km | ca. 2,5 uur
 

Dag 14

Dag 14 Denail National Park

Denail National Park

De eindeloze natuur stopt niet hier in Alaska. Vandaag staat een rit richting het Denali National Park op het programma. Dit park is in 1917 opgericht en heeft als belangrijkste punt Mount Denali. Het park is slechts beperkt toegangelijk voor privé voertuigen. Overnachting nabij Denali National Park. 
Rijafstand Talkeetna – Denali National Park: ca. 185 km | ca. 2,5 uur 

Dag 15

Dag 15 Ontdek het nationaal park

Ontdek het nationaal park

De hele dag heb je de tijd om het nationaal park te ontdekken. Stap in de hop-on/hop-off bus dor het park. De chauffeur geeft tijdens het rijden commentaar en uitleg over wat je onderweg ziet. Het park is net zo groot als de helft van Nederland, dus je zal niet alles kunnen zien. Wil je heel het park overzien, boek dan een tocht met een vliegtuigje of een helikopter. Overnachting nabij Denali National Park.

Dag 16

Dag 16 Golden Heart of Alaska

Golden Heart of Alaska

Vandaag verlaten we voor een dagje de natuur. Je reist naar Fairbanks, de op één na grootste stad in Alaska. De stad wordt ook wel 'the Golden Heart of Alaska' genoemd vanwege de goudzoekershistorie en de ligging diep in het binnenland. Geniet deze avond van een diner in één van de restaurants. Overnachting in Fairbanks.
Rijafstand Denali National Park - Fairbanks: ca. 190 km | ca. 2,5 uur 

Dag 17

Dag 17 Ontdek Fairbanks

Ontdek Fairbanks

Start de dag langzaamaan met een goed ontbijt. Ontdek de stad verder ter voet. Ga langs het Golden Heart Park, het informatiecentrum, de Trans- Alaska Pipeline, de universiteit van Alaska, het universiteitsmuseum en de botanische tuinen. Geen zin om actief te zijn, kies dan voor een tocht met de Riverboat Discovery. 
Overnachting in Fairbanks.

Dag 18

Dag 18 North pole

North pole

Je verlaat in de ochtend Fainbanks en gaat weer richting Tok. Daarbij kom je het plaatse North Pole tegen. Natuurlijk moet je hier een bezoek brengen aan de kerstman. Als je kerstinkopen kan je hier alvast doen. Let ook goed op alle straatnamen, want die zijn helemaal in het thema van kerstmis. De route volgt vandaag voornamelijk rivieren, voordat je in Tok aankomt.
Overnachting in Tok
Rijafstand Fairbanks - Tok: ca. 325 km | ca. 4 uur

Dag 19

Dag 19 Goud zoeken

Goud zoeken

Na één nacht in Tok reis je via het plaatsje Chicken naar Dawson City in Yukon. Maak een stop in Chicken, hier kan je namelijk goud zoeken. De gehele dag rijd je door mooi berglandschap. Houd er rekening mee dat je vandaag veel over een onverharde weg zal rijden, dus neem genoeg tijd. Met de gratis veerboot steek je aan het einde van de dag de Yukon River over naar Dawson City. Overnachting in Dawson City.
Rijafstand Tok – Dawson City: ca. 295 km | ca. 5,5 uur

Dag 20

Dag 20 Dawson City

Dawson City

De hele dag is er tijd om Dawson City te ontdekken. Dawson City ziet er nog zo uit als ten tijde van de goudzoekers. Het zal dan ook echt aanvoelen of je in een andere eeuw terecht bent gekomen. Dawson City bestaan uit kleurrijke gebouwen vol geschiedenis. Overnachting in Dawson City.

Dag 21

Dag 21 Terug naar Whitehorse

Terug naar Whitehorse

Een langere rit staat vandaag op de planning om terug te gaan naar Whitehorse. Voordat je bij Carmacks bent, kan je stoppen bij de Five Finger Rapids. Strek hier de benen om van het uitzicht te genieten. Loop de trappen af naar beneden en bedenk dat de goudzoekers destijds de stroomversnelling moesten trotseren in hun zelfgebouwde boten. 
Rijafstand Dawson City - Whitehorse: ca. 535 km | ca. 7 uur

Dag 22

Dag 22 Whitehorse

Whitehorse

Vandaag heb je de hele dag om rustig bij te komen in Whitehorse. Eind van de middag vlieg je naar Vancouver waar een airporthotel voor je is geregeld.

Dag 23

Dag 23 Naar huis

Naar huis

Vandaag vlieg je vanuit Vancouver via Duitsland terug naar Amsterdam. Je komt de volgende dag je aan. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: