Walvissen spotten in Canada
Walvissen spotten Canada Alles over walvissen spotten in Canada

Walvissen spotten in Canada

Walvissen zijn één van de meest indrukwekkende dieren op aarde om te spotten. Hun relaxte manier van voortbewegen en reusachtige voorkomen zorgen ervoor dat mensen staan te trappelen om hen te zien. In Canada leven meer dan dertig soorten walvissen en daarom is dit land één van de beste plekken om walvissen te spotten: van bultruggen tot beluga’s! Lees verder en ontdek waar en hoe je ze het beste kunt zien.  

walvissen spotten Canada 

Welke soorten walvissen leven in Canada?

In de wateren rondom Canada leven meer dan dertig soorten walvissen. Daarom is Canada dé place to be voor dierenliefhebbers die walvissen in hun natuurlijke habitat willen zien. In Oost-Canada, langs de kust van Newfoundland, Labrador, Nova Scotia en Quebec kun je bultruggen, gewone vinvissen, dwergvinvissen, noordkapers en grienden spotten. In Quebec maak je ook nog kans om beluga’s en blauwe vinvissen tegen te komen. Ook orka’s kun je in Canada tegenkomen. Om deze indrukwekkende dieren te zien moet je naar British Colombia gaan. 

soorten walvissen Canada 

Hoe spot je walvissen in Canada?

Om walvissen in Canada te spotten, kun je twee dingen doen: je kunt in een boot stappen of op het droge blijven. Op het eiland Newfoundland is het mogelijk om walvissen te spotten terwijl je langs de kust door de natuur wandelt. Je ziet ze rondzwemmen in de fjorden of slalommen tussen de ijsbergen. 

Houd je van avontuur en wil je dichtbij walvissen komen? Dan ga je het water op. Met een snelle RIB-boot vaar je in rap tempo de zee op en de fjorden uit. Het is belangrijk dat je kiest voor een organisatie die het natuurlijke gedrag van walvissen respecteert en daarom niet te dichtbij de dieren komt. In Canada geldt er sinds 2021 een nieuwe wet die er voor zorgt dat je niet meer te dicht bij walvissen kunt komen. In dit artikel lees je er meer over. 

Walvissafari Canada met boot 

In de wateren van Hudson Baai, vlakbij Churchill, op Somerset Island in Nunavut en langs de kust van Quebec bij Tadoussac, kun je beluga walvissen spotten. Beluga’s houden van diep water en leven voornamelijk langs de kusten van het Arctisch gebied. Beluga’s worden ook wel witte walvissen of witte dolfijnen genoemd. 

De echte avonturier gaat met een kajak de zee op. Zowel in het noorden als langs de kust van Newfoundland worden walvissafari’s per kajak aangeboden. Met deze individuele boten kun je op een diervriendelijke manier dichtbij de walvissen komen.  

walvissen spotten met de kajak in Canada 

Wanneer kun je walvissen spotten in Canada?

De vraag wanneer je walvissen kunt spotten in Canada hangt af van het soort walvis dat je wilt zien. In de winter is Canada geen favoriete plek voor walvissen, op de beluga’s na. Deze walvissoort zwemt het hele jaar door vlakbij Canada. 

Alle andere walvissoorten zijn vooral in de zomermaanden goed te zien. In de lente migreren de zeezoogdieren naar het noorden en passeren dan Canada. Vervolgens worden de kalfjes in de warmere wateren geboren en blijven ze een tijdje hangen. 

Benieuwd naar de beste reistijd om naar Canada te gaan? We vertellen je er op deze pagina meer over.

wanneer walvissen spotten in Canada 

Walvissen spotten in Canada met Voigt Travel

Walvissen spotten in Canada doe je met Voigt Travel. Onze reisspecialisten weten precies waar, wanneer en hoe je walvissen in Canada spot. De walvissafari’s vinden plaats met RIB-boten of kajaks. Er is altijd een gids aanwezig die je meteen meer kan vertellen over het leven van walvissen.  

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel